HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.02.21. 03:43 amikeruletunk

Chladek Tibor lett az MTK Szektorlabda szakosztályának szakosztályvezető-helyettese

Horváth Imre Európa- és világbajnok szektorlabdázó, az MTK Szektorlabda szakosztályának vezetője – aki a hazai és a Nemzetközi Szektorlabda Szövetség elnöke is – Chladek Tibort kérte fel szakosztályvezető-helyettesnek.

A szektorlabda a magyarok által jól ismert gombfoci játék szellemi-ügyességi sport változata. A szektorlabdát 1990-ben nyilvánították sportággá (akkor még asztali labdarúgás néven), miután a bíróság bejegyezte a Horváth Imre szervezésében megalakult sportszövetséget. A szektorlabdát jelenleg 5 földrész 22 országában ismerik és játsszák. Magyarországon mintegy 40 klubban játsszák a sportágat. (A sportágról bővebben a www.gombfoci.hu és a www.gombfoci.lap.hu weboldalon tájékozódhatnak.)

Az MTK Szektorlabda szakosztálya 2007-ben alakult, a szakosztály legjobbjai között számos világ- és Európa bajnok szektorlabdázó található.

Chladek Tibor, aki gyermekkora óta a gombfoci szerelmese, így fogalmazott a felkérésről: „Óriási megtiszteltetés egy ilyen nagy múltú klub életében feladatot vállalni, főképpen azért, mert az ország legjobbjai közül sokan az MTK színeiben szektorlabdáznak. Horváth Imre barátom a szektorlabda méltán legelismertebb tagja a világon, igyekszem a magam szerény eszközeivel segítségére lenni az MTK Szektorlabda szakosztályának napi ügyeiben”.

Mint ismeretes, a Magyar Testgyakorlók Körét 1888. november 16-án alapították a magyar arisztokrácia és a zsidó polgárság köreinek haladó gondolkodású, demokratikus elkötelezettségű tagjai. A klub elnöke Deutsch Tamás, európai parlamenti képviselő, az első polgári kormány volt minisztere.

komment

süti beállítások módosítása