HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.02.05. 05:56 amikeruletunk

Biztonságban vannak a gyerekek a Vajk-sziget Általános Iskolában

A Vajk-sziget Általános Iskola tornatermének térelválasztója - a leeresztés végén - műszaki okok miatt, csütörtök délután elengedett, de nem szakadt le. Három gyermek fejsérülést szenvedett, de eszméletüknél maradtak. A mentők azonnal a helyszínre érkeztek, és az Országos Baleseti Intézetbe szállították őket. A tornatermet lezárták – az iskolában mindenki biztonságban van.  A rendőrségi helyszínelés és vizsgálat jelenleg is tart. Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere azonnali hatályú, rendkívüli műszaki vizsgálatot rendelt el a kerület összes iskolájában.

Csütörtök délelőtt 11:35-kor a Vajk-sziget Általános Iskola tornatermének térelválasztója leeresztés közben elengedett, de nem szakadt le. Az irányító berendezés feltehetőleg műszaki okok miatt romlott el, ezért az utolsó részen nem tartotta meg a ponyvaszerkezetet.
A teremben ekkor a testnevelés óra után, az öltözőbe igyekvő negyedik osztályos tanulók voltak jelen.  Egy 11 éves kislány és kisfiú, illetve egy 10 éves kislány a balesetkor a térelválasztó ponyvaszerkezet közelében tartózkodott. Az elengedett függöny három kisgyereknek fejsérülést okozott. A mentők azonnal a helyszínre érkeztek, és kórházba szállították őket. A gyerekek jól vannak; az iskola összes tanulója biztonságban van.
Ughy Attila polgármester és Kucsák László alpolgármester a baleset után azonnal a helyszínre érkezett.
A polgármester a kerületi iskolákban, a hasonló berendezésekre azonnali hatályú, rendkívüli műszaki felülvizsgálatot rendelt el.
– A kerületben összesen öt általános iskolában van tornatermi térelválasztó, amelyeket hétfőig, a vizsgálatok befejezéséig leengedve kell tartani – hangsúlyozta a polgármester.
A városvezető – a rendőrséggel történt egyeztetés után – meglátogatta a balesetben megsérült tanulókat a kórházban.

bp18.hu

 

komment

süti beállítások módosítása