HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.01.23. 03:51 amikeruletunk

Jótékonysági koncertet adott a Ghymes

A Zsebők Zoltán Szakrendelő számára vásárol hasi ultrahang készüléket az önkormányzat annak a koncertnek a teljes bevételéből, amelyet január 20-án rendeztek a Sportkastélyban a Ghymes együttes és Dohnányi Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekarának közreműködésével.

A Magyar Kultúra Napjának apropóján rendezett nagyszabású koncertet az önkormányzat január 20-án Sportkastélyban. Az esemény hármas céllal szerveződött: amellett, hogy kezdeményezői ünnepi főhajtásnak szánták, az újév derűs hangulatát volt hívatott fokozni, ráadásul teljes bevételét a városvezetés az egészségház támogatására fordítja: egy új hasi ultrahang készüléket kap majd az intézmény

 Ez az ünnep alkalom, hogy a hétköznapokon szokásosnál erőteljesebben utaljunk arra, ami bennünket itt, a Kárpát-medencében összefog: a magyar nyelvre. Erre pedig talán nincs is alkalmasabb előadó a Ghymesnél, amely a hagyományokból építkező, hallgatható modern könnyűzenét teremtette meg – mondta el rövid köszöntőjében Ughy Attila polgármester.
A koncert érdekessége volt, hogy meghívott együttesként a Dohnányi Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekara hozta el korábbi újévi koncertjének egy kivonatát, és váratlan vendégként a kőrösfői Rákóczi Magyar Kultúregylet tagjai mutattak be kalotaszegi táncokat.
A Ghymes programjában jól ismert dalaik, újévi nóták hangzottak el, és ízelítőt adtak új lemezükről is.

komment

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása