HTML

2011.01.11. 06:18 amikeruletunk

Újévi koncert a sportcsarnokban

Slágernek számító szimfonikus művekkel és kuriózumszámba menő fúvósdarabokkal szórakoztatta a közönséget szokásos újévi hangversenyén a Dohnányi Ernő Zeneiskola két zenekara. Az eseményen Ughy Attila polgármester mondott újévi beszédet. „Az élet az, ami csak úgy megtörténik velünk, miközben nekünk egészen más terveink vannak” – idézte újévi beszédében John Lennont Ughy Attila polgármester hozzátéve: „Mindez nagyon jól jellemzi azt, ami ma velünk történik.” A beszéd azon az ünnepi hangversenyen hangzott el, amelyet a Dohnányi Ernő Zeneiskola évek óta hagyományosan január elején rendez meg. Ezúttal – január 9-én este – a Lőrinci Sportcsarnokban.

Egy ilyen, nagyszabású, teltházas koncert esetében általában túlzás volna azt állítani, hogy családias hangulatúra sikerült: most azonban nagyon is helytálló, és nem csak azért, mert a Dohányi Zeneiskola színpadon fellépő növendékeinek valóban rengeteg családtagja látogatott el a hangversenyre, hanem azért is, mert a zenekedvelők évente növekvő, de magjában azonos köre ült most is a nézőtéren, és azért is, mert a szervezők, a fellépők ilyen hangversenyt terveztek.

 

A koncert első felében a szimfonikus zenekar lépett színpadra olyan vendégművészekkel, mint Szenthelyi Miklós, Faludy Judit, Szilágyi Olga és Alfio Grosso, a szünetet követően pedig a fúvószenekar adta elő műsorát. A két részben slágerek és csemegének számító darabok is elhangzottak.

bp18.hu

komment

süti beállítások módosítása