HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2010.12.30. 04:47 amikeruletunk

Megnyílt a Bókayban a műjégpálya

A karácsonyi ünnepeket követő első napon, december 27-én megnyílt a kerület első műjégpályája a Bókay-kertben. Ughy Attila polgármester a megnyitón hangsúlyozta, hogy a pálya január végéig mindennap várja a korcsolyázókat, és igény esetén februárban is sportosan szórakozhatunk a Bókay-kertben.

Az első nap nem csupán azért volt különleges, mert a megnyitót követően színes program szórakoztatta Bókay-kertbe látogatókat, hanem azért is, mert azt új pályát ingyenesen lehetett igénybe venni.

 

Ughy Attila polgármester a megnyitón hangsúlyozta, hogy az ötlet Petrovai Lászlóé, de az LMP önkormányzati képviselőjének elképzelését örömmel támogatták. A polgármester hozzátette: mindez egy kísérlet, amely akkor lesz igazán sikeres, ha benépesül a pálya. Január végéig mindennap várják a korcsolyázókat, s ha elég nagy az érdeklődés, akkor februárban meghosszabbítják a szerződést az üzemeltetővel.

 

A 375 négyzetméter területű jégpályát az egyik régi, salakos teniszpályáján alakították ki.

A téli szünet alatt, január 3-ig mindennap 9 és 20 óra között lehet korcsolyázni. Január 3-tól 31-ig 9 és 15 óra között a kerületi iskolák részére ingyenesen biztosítják a pályát, amelyet előzetes egyeztetés után lehet igénybe venni.

A lakosság 15 és 20 óra között korcsolyázhat, míg 20 és 22 óra között jégkorongozáshoz bérelhető.

 

A belépődíj 2 órára 300 forintba kerül, és 400 forintért korcsolya is bérelhető. A pályabérlet egy órára 7000 forint. A korcsolyázókat és a kísérőket melegedő valamint büfé is várja.

 

Sütő Nagy Zsolt ( bp18.hu)

komment

süti beállítások módosítása