HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2010.12.20. 23:36 amikeruletunk

Szabadtéri műjégpálya nyílik a Bókay-kertben

Nem csak sportlétesítménynek, hanem hangulatos téli, szabadtéri találkozóhelynek is szánják a kerület első műjégpályáját, amely december 27-én nyílik a Bókay-kertben.

Először építenek modern, profi műjégpályát a kerületben. Akik eddig télen a korcsolyázást választották kikapcsolódásul, kénytelen voltak, vagy kisebb, házilag duzzasztott pályákkal beérni vagy a belvárosba utazni. Most viszont olyan sportlétesítmény készül, amely minden szempontból megfelel az ezredfordulós elvárásoknak – akár a jég minőségét, akár a háttérszolgáltatásokat nézzük.

– Ősz végén vetettem fel az ötletet, hogy létesítsünk jégpályát a kerületben – mondta el Petrovai László, az LMP képviselője. – Az elképzelést mindenki támogatta, a városvezetés is, így hamar megkezdődhettek a tárgyalások. Nagyon remélem, hogy ebből hagyomány lesz.
A jégpálya számára könnyű volt alkalmas helyet találni. A választás a Bókay-kert egy régi, salakos teniszpályájára esett, ahol az üzemeltető cég egy 375 négyzetméter területű, profi szabadtéri pályát alakít ki.
– A szerződést 1+1 hónapra kötöttük, ami azt garantálja, hogy az önkormányzat egy hónap után fel tudja bontani a szerződést, amennyiben nem elégedett az üzemeltetővel – tájékoztatott Lévai István Zoltán alpolgármester. – A költségeket az önkormányzat állja a 2010. évi általános tartalék keret terhére, a Budapest Airport Zrt. pedig bruttó 6 millió forinttal támogatja.

A régi salakos teniszpálya helyén épülő műjégpályát a karácsonyi ünnepeket követően, december 27-én 13 órakor a Bókay-kertben adják át a kerületieknek. A hely kiválasztása szerencsés, mert így a kerületi szórakoztató- és sportcentrum biztosíthatja az önfeledt szórakozóshoz szükséges infrastruktúrát: az ölözőt, a melegedőt, az elsősegélyhelyet, a világítást és a hangosítást. Ez utóbbi kiemelten fontos, hiszen a kezdeményezést megszavazó képviselőtestület nem csak sportlétesítménynek szánja a pályát, amelyet az ünnepek után, délelőttönként a diákok használnak majd: hanem olyan szórakoztató központnak, ahová kikapcsolódni, találkozni, bulizni járhatnak a fiatalok és az idősebb generáció tagjai.

Mindezt segíti, hogy a belépőjegyet jelképes összegért: 300 forintért vehetik meg az érdeklődők.

komment

süti beállítások módosítása