HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2010.11.26. 01:39 amikeruletunk

Örmény hovédelmi miniszter az Uzsok téri emlékműnél

Hende Csaba honvédelmi miniszter meghívására november 23-24-én két napos hivatalos látogatáson vesz részt az Örmény Köztársaság honvédelmi minisztere Szeirán Ohanyan. A látogatás annak eredményeként jön létre, hogy 2009. novemberében Sólyom László köztársasági elnök vendégül látta Szerzs Szarkszjan örmény államelnököt.

A miniszter szakmai hivatalos programokon kívül november 24-én koszorúzott a főváros V. kerületében a Petőfi Sándor téren található Kőkeresztnél (Khacskar), amely az örmény népirtás áldozatainak emlékére állítottak, s találkozott az Országos Örmény Önkormányzat tagjaival is. A látogatása befejezéseként a repülőtérre vezető úton megállt Budapest XVIII. kerületében is, hogy koszorút helyezzen el az Uzsok téren található Örmény-Magyar Katonai emlékműnél, melyet négyszáz magyar hadfogoly és ezerötszáz örmény katonának állít emléket. A koszorúzásra katonai tiszteletadás mellett került sor. A koszorúzáson Ughy Attila polgármester és Csomó Tamás alpolgármester vett részt.

Az Örmény-Magyar Katonai emlékművet 2002. szeptember 21-én avattak fel Örményország függetlenségi napja alkalmából, a XVIII. kerületi Örmény Kisebbségi Önkormányzat kezdeményezésére, a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum, az Országos Örmény Önkormányzat, az Arménia Népe Kulturális Egyesület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata és a XVIII. kerületi Örmény Kisebbségi önkormányzat támogatásával. A vörös tufa emlékmű harangtornya 2005. április 23-án került a helyére.

bp18.hu

 

komment

süti beállítások módosítása