HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2010.11.05. 01:15 amikeruletunk

A Kossuth-telepiek panaszáról eddig senki nem értesült az illetékesek részéről

A Kossuth-telepen élők számára régóta problémát okoz az, hogy az M5-ös autópálya megnövekedett forgalma következtében egyre jobban elviselhetetlenebbé válik a zaj. A helyzetet minden bizonnyal egy zajvédő fal felépítése megoldaná azonban erre mindeddig nem került sor.

A körzet önkormányzati képviselője Lévai István Zoltán jelenlegi alpolgármester már 2005-ben aláírásgyűjtést kezdeményezett annak érdekében, hogy a kerület akkori szocialista vezetése eszméljen fel álmaiból vegye észre a telepen élők gondjait amit az autópálya közelsége okoz. Több száz aláírás született de az emberek problémáit képtelenek voltak megoldani a szocialisták. Az önkormányzat vagy a fővárosra vagy a kormányra mutogatott de érdemi lépéseket nem tett.

Ezen helyzetet ismerve a pestszentimreiek érdekeit szem előtt tartva Ughy Attila országgyűlési képviselő, polgármester Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterhez fordult az ügy tisztázása miatt. A miniszter válaszából sajnálatos módon kiderült, hogy a Kossuth-telepen élők panaszairól az illetékes szerv nevezetesen a minisztérium nem is tudott, mivel panasszal kéréssel nem is fordultak az elmúlt időszakban a minisztériumhoz.

Ughy Attila beadványa következtében az ügy szerencsére eljutott az illetékeshez amelynek következtében kivizsgálásra fog kerülni, hogy az autópályát üzemeltető három társaság közül az adott szakaszon melyik társaságot terheli a zajvédelem.

A miniszter ígéretet tett arra, hogy rövidesen megkezdődnek a zajszintmérések amelyben bevonják az érintett lakosság képviselőit is. A mérések elvégzése után el fog dőlni az, hogy milyen intézkedési tervet kell kidolgozni. Amennyiben az eredmények a zajvédő fal felépítését támasztják alá akkor a tárca 2012 első felében biztosítja ehhez a szükséges forrásokat.

Nagy Bertalan

komment

süti beállítások módosítása