HTML

2012.08.05. 04:06 amikeruletunk

Demszky Németországban él

kérdőív.jpgMár korábban is több alkalommal lehetett hallani azokról a városházi folyosói szóbeszédekről, amely szerint Budapest egykori főpolgármestere Demszky Gábor Németországban tengeti napjait. Ezt a információt megerősítette Demszky korábbi asszisztense is és hozzátette ha értesülései megfelelőek akkor ő úgy tudja, hogy egykori főnöke ösztöndíjjal tartózkodik kint.

A hír napvilágra kerülését követően több újság többször próbálkozott a korábbi főpolgármester elérésével. Ez sikerült is nekik, de tartózkodási helyét illetően konkrétumokat nem mondott, sőt németországi tartózkodását nem ismerte el.

Azonban a ZoZó in Mannheim elnevezésű blog  2011 novemberi bejegyzésében az olvasók azt a tájékoztatást kapják, hogy az egykori főpolgármester igenis Németországban él. Az említett blog oldal megerősítette azt a korábbi hírt, hogy Demszky ösztöndíjjal él kint. Ezenkívül megtudhattuk azt is, hogy az elnyert ösztöndíj keretében könyvet ír az elmúlt 20 év eseményeiről.

Értesüléseink szerint a korábbi főpolgármester kutatóként dolgozik a Budapest Maraton kötetén, amelyben a magyar főváros fejlesztésének 20 évének történetét mutatja be, elemzi.  Ehhez nyert el egy európai ösztöndíjat, amely lehetőséget biztosít a külföldi tartózkodásra.

Csak azt nem értjük miért kellett ezt a hírt tagadni, amikor egyszerűen kideríthető a valós helyzet. Őszintén reméljük, hogy a készülő könyvbe végre kiderül a hazai közvélemény számára is a négyes metró megépítésének előzménye, miképpen alakulhatott ki az a helyzet, hogy Budapesten épül meg a világ legdrágább metróvonala.

komment

süti beállítások módosítása