HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.12.01. 04:37 amikeruletunk

Biztonságban vannak a nyugdíjak

A kormány megalakulása óta elkötelezett, hogy az ország megújítása és a gazdaság talpra állítása mellett a nyugdíjak reálértékét, egyben az idős emberek biztonságérzetét is megőrzi. Ezt a vállalását a legutóbbi, 2011. novemberi, egy összegű, 6 százalékos emelésen túl a 2012. január 1-jétől folyósított 4,7 százalékos nyugdíjnöveléssel teljesíti - olvasható a közleményben.

Az emelés az öregkori nyugdíjak mellett az egyes nyugdíjszerű vagy egészségbiztosítási ellátásokra is vonatkozik, így például a korhatár előtti öregségi nyugdíjak helyébe lépő ellátásokra, valamint a megváltozott munkaképességűek új, a rokkantsági nyugdíjakat felváltó ellátásaira.

A nyugdíjrendszer átszervezésével a kormányzat megszüntette az államadósságot folyamatosan újratermelő kockázatokat, ezzel is biztosítva hosszú távon a nyugdíjrendszer finanszírozásának fenntarthatóságát. A jövő évi emeléssel havonta átlagosan 4400 forinttal kap többet a közel másfél millió öregségi nyugdíjas. Az intézkedés fedezetét - mintegy 130 milliárd forintot - a jövő évi költségvetés biztosítja.

A ormány a rezsiköltségek szabályozásával is garantálni kívánja a nyugdíjasok biztonságát, ennek keretében 2012-ben a gáz-, a távfűtés-, a villany-, valamint a víz és csatornadíjak nem emelkedhetnek az inflációnál nagyobb mértékben - zárul a közlemény.

MTI 

komment

süti beállítások módosítása