HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.08.29. 23:19 amikeruletunk

Az idő bebizonyította, hogy szükség van az ingyenes szakmai tanácsadásra

Még nincs két hónapja, hogy az önkormányzat elindította ingyenes szakmai tanácsadó szolgáltatását, a társasházban élők számára, a visszajelzések már most pozitívak. A lakóknak nagyon sokat jelent, hogy létezik ez a szolgáltatás és ennek alapján végre reális képet kaphatnak minden felmerülő problémájukra.

Ezen szolgáltatás elindítását azért is tartotta szükségesnek Pestszentimre-Pestszentlőrinc, mert a társasházban élők gyakran kerülnek szembe olyan helyzettel, amikor alapvető jogi ismeretekre van szükség. Ugyanis a társasházak működését, a pályázati lehetőségeket, és sok egyéb kérdést adott jogszabályok szabályoznak, aminek ismerete nagyon fontos.  Mivel a kerületi lakásállomány nem elhanyagolható része társasház, ezért is szükséges az indokolt információk ismertetése az ott élőkkel, hogy a társasházi közgyűléseken olyan döntések szülessenek meg, amelyek a társasházban élők életének könnyítését illetve javítását segítik elő.

A tanácsadást végző ügyvédet általában lényeges kérdésekkel keresik meg az érintettek, aki egy laikus számára is könnyen és egyszerűen érthető gyakorlatias megoldásokat vázol fel. Az ott élők számára fontos, hogy tudják hogyan lehet a társasház működési szabályzatát módosítani, milyen jogaik vannak a tulajdonosoknak, a lakóknak és milyenek a közös képviselőnek. Hogyan lehet közgyűlést összehívni, miként lehet leváltani a közös képviselőt.

A tanácsadáson bármelyik kerületi lakos térítésmentesen részt vehet. Az előadás-sorozatot a vagyonkezelő egyik cége, a TH18 szervezi.

Az érdeklődést látva a kerület úgy tervezi, hosszabb távú megállapodást fog kötni a céggel.

Egri István

komment

süti beállítások módosítása