HTML

2011.03.15. 23:16 amikeruletunk

Prémiumkifizetések

A Városüzemeltető egyik vezetőjének - 2009. évi prémiumfeladatok teljesítése jogcímén - 1,8 millió forint kifizetését engedélyezte a korábbi MSZP-SZDSZ városvezetés 2010. május 17-én, annak ellenére, hogy mindez jogellenes volt.

A Városüzemeltető I. félévi mérleg szerinti eredménye jelentős veszteségre utal. A cég saját tőkéje a jegyzett tőke alá süllyedt. A likviditási helyzet vizsgálata sem történt meg, ezen időszakban. A társaság nyár közepén 90 millió forint hitel felvételére kényszerült, amelynek visszafizetése nem történt meg.

2010 szeptemberében a cég vezetőjének fizetése 7,2 millió forint fizettek ki, miközben az első félév negatív eredménye tovább növekedett. A lakossági ellátás színvonalának felmérése nem történt meg, a gazdálkodás egyéb mutatói pedig nem indokolták a jutalom kifizetését.

Az önkormányzati cég másik vezetőjének szeptember 17-én - jutalom címén - 1,2 millió forint kifizetését engedélyezték, miközben a csatolt anyagban nem található a Felügyelőbizottság javaslatot tévő határozata.

Az ügylet kapcsán a hanyag és a hűtlen kezelés gyanúja merül fel.

komment

süti beállítások módosítása