HTML

2011.12.14. 03:30 amikeruletunk

Keményebb fellépés az adóssághalmozókkal szemben

Keményebb fellépést ígér az önkormányzat a helyi adók fizetésének megtagadóitól. Megkezdődött a felhalmozódott tartozások felszámolása. Sokkal szigorúbb ügymenetre számíthatnak azok, akik az elmúlt években nem fizették ki az önkormányzattal szemben fennálló tartozásukat.

A túlnyomórészt a gépjárművekkel kapcsolatban felhalmozódott adósság miatt a helyzet tarthatatlan, ezeket haladéktalanul ki kell egyenlíteni. Az önkormányzat bevételének nagy százalékát a megfizetett adó képezi, mert ebből a pénzből tud a kerület gyarapodni, növekedni. Ezért a hivatal az adóhatóság munkáját, eljárási rendjét a jogszabályok felhatalmazása alapján hatékonyabbá tette.

Régebben a bevett szokás a figyelmeztetések kiküldése volt, de ez nagyrészt nem vezetett a kívánt eredményhez. Mostantól ha valaki a felszólítások ellenére sem fizet, akkor az önkormányzat konkrét végrehajtási cselekményeket foganatosíthat. Pl. foglalhatnak, vagy a tartozást az ingatlanra terhelhetik. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal segíti a tartozások behajtását a kerületben. Mindannyiunk közös érdeke, hogy mindenki fizessen adót, és ezáltal a kerület épüljön, szépüljön.

pestszentlorinc.info

komment

süti beállítások módosítása