HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.10.10. 21:54 amikeruletunk

Milyen a valódi gazda?

Nyár óta szépül a Malév-uszoda. A munkálatok végén a létesítmény legalább olyan lesz, mint fénykorában.

 

Kilencvennégy létesítmény, iskolák, óvodák, sportlétesítmények és a Bókay Kert tartozik hozzánk, s ezeknek a műszaki karbantartása, felújítása jelentős feladat – mondta Tóth Tibor József, a Városgazda (2011 szeptemberéig Vagyon18) Zrt. önkormányzati és lakásgazdálkodási divíziójának vezetője. – Az elmúlt fél év eredményei azonban figyelemre méltók. Igyekeztünk valódi gazdaszemléletet kialakítani, aminek az a lényege, hogy látható legyen: van, aki foglalkozik ezeknek az épületeknek a karbantartásával.

Korábban sajnos előfordult, hogy egy iskola külső oldala új nyílászárókat kapott, míg a belső oldalon a régi ablakok maradtak meg, így – mivel a cél az energiatakarékosság volt – gyakorlatilag nem sokat ért a felújítás, csak a pénzt vitte el.

A Városgazda az elmúlt fél évben a gondozására bízott épületekben mintegy 5000 négyzetméteren végzett el tetőszigetelést. Elkészült az Ady Endre Általános Iskola gondnoki lakásának könyvtárrá alakítása, és a nyáron sikerült megkezdeni a Vilmos Endre Sportcentrumban lévő Malév-uszoda felújítását.

A három hétig tartó karbantartás során a közösségi helyiségek tisztasági festése mellett a kerület színei, a kék és a zöld jelentek meg a beltéri ajtókon. A zuhanyzókban, mosdókban új, modern csaptelepeket, zuhanyfejeket szereltek fel.

Igyekeztünk úgynevezett vandálbiztos csapokat felszerelni, de jellemőzen egy zuhanyfejet mégis sikerült valakinek lelopnia, pedig az önmagában semmire sem használható – mondta el Tóth Tibor József.

Ez utóbbi momentum már csak azért is elkeserítő, mert a több mint egymillió forintba kerülő karbantartáson átesett uszoda kihasználtsága kezd visszatérni a fénykorához, és jó volna vigyázni arra, hogy a majdani további felújításokat ne a már elkészült, de egyes felelőtlen egyének által megrongált dolgok pótlásával, javításával kelljen kezdeni.
 

Puskás Attila-BP18

komment

süti beállítások módosítása