HTML

A Mi Kerületünk

Pestszentimre-Pestszentlőrinc polgárainak oldala.

Friss topikok

Linkblog

2011.10.10. 21:42 amikeruletunk

Eltűnhet az Igló utcai csapadékvíz

Van megoldás az Igló utcában felgyülemlő csapadékvíz elvezetésére. A körzet képviselője már tárgyal az ügyben.

 

Sajnos a korábbi önkormányzat nem tudott olyan megoldást találni, mely véglegesen rendezné ezt a tarthatatlan helyzetet. Most azonban látszik a megoldás.
– A kérdéses terület sajátos jellemzője, hogy az Igló utcán mind a repülőtér, mind a Gyömrői út felől ide folyik össze az esővíz, így egy hatalmas méretű tó alakul ki – vázolta a problémát a területrész 2010-ben megválasztott képviselője, Dömötör István. – Korábban próbálkoztak kis kapacitású szikkasztókutak építésével, de azok nem tudják elvezetni a csapadékot. Az elmúlt időszakban a Hungaro Control vezetésével tárgyaltunk, ahol ez a kérdés is felmerült, hiszen az ő munkatársaiknak is gondot jelent esős időben a közlekedés.
 

A területet bejárva látható, hogy a vízelvezetést csak egy nagyobb beruházás keretében lehet megoldani, melynek finanszírozására az önkormányzatnak egymagában nincsenek forrásai.

Ezt belátva tárgyalásokat folytatok a megvalósításhoz szükséges pénz előteremtéséhez. Bízom benne, hogy a tervek még ebben az évben elkészülhetnek és a kerülettel jó partneri viszonyt ápoló cég vagy esetleg cégek a beruházás jelentős részét vállalni tudják, hogy a kivitelezés is mielőbb megkezdődhessen

komment

süti beállítások módosítása